Over het Technasium

Het Calandlyceum heeft het Technasium opgestart in 2009, en is daarmee het oudste Technasium in Amsterdam. Damstede en Metis hebben hun technasium in 2015 opgestart en het Ir. Lely in 2019.

Het Technasium is wat niveau betreft op VWO vergelijkbaar met Gymnasium. Je krijgt echter geen Latijn en Grieks, maar 6 uur per week het vak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O). Daarbij voer je met je klas uiteenlopende projecten uit voor bedrijven en overheden (3 opdrachten per jaar). Gaandeweg leer je alles wat daar bij hoort: samenwerken, plannen, onderzoeken, ontwerpen, marketing en nog veel meer.

In 6 jaar Technasium leer je dus alles wat je nodig hebt voor een VWO diploma plus allerlei zaken die je heel goed zult kunnen gebruiken wanneer je gaat studeren en die maken dat mensen graag met je zullen samenwerken.

Ook maak je in die 6 jaar uitgebreid kennis met uiteenlopende professionals, beroepen, studies en vakgebieden. Want voor de toekomst is niet alleen van belang wat je weet en kunt, maar ook wat je wil. (Download HIER de folder over de meest gekozen vervolgopleidingen).

Het Technasium van het Calandlyceum is dé verzamelplaats voor VWO-ers met ambitie*, en voor afgestudeerden gaan vele deuren open, zowel in binnen- als buitenland.  Of je nu een goede arts wilt worden, of manager of architect: met het Technasium kun je alle kanten op.

*Voor ambities op het gebied van Sport, Kunst en Cultuur bestaan speciale opleidingen: zie Calandlyceum.nl