Persoonlijk ontwikkelplan

Om jezelf goed te leren kennen en te weten waar je het best aan kunt werken is het goed om een zelftest te doen, een plan voor je persoonlijke ontwikkeling te maken en hierop te reflecteren.

Dit kan eigenlijk niet zonder dat je er ook over praat met je docent en/of je teamgenoten. Voorafgaand aan elk project kun je de zelftest doen met behulp van de tool. Zo kun je erachter komen aan welke competenties je wilt werken. Daarna kun je het formulier gebruiken voor je POP en reflectie daarop.

Sla een kopie van de tool en van het POP formulier op in je eigen google-drive. Gebruik hem zoals je uitgelegd is en zet de link op je portfolio.

De methode die we op het Calandlyceum gebruiken is ontworpen en getest als onderdeel van het onderzoek van Gerard van Soelen aan de TU Delft:
Ondersteunen van het zelfregulerend ontwikkelen van competenties in groepen binnen het technasium

In het onderzoek is aangetoond dat deze methode effectief is voor het ondersteunen van het zelfregulerend ontwikkelen van de technasiumcompetenties.

Voor deze methode is, met toestemming van de stichting Technasium, gebruik gemaakt van de officiële technasiumcompetenties. De op het Calandlyceum gebruikte methode is niet hetzelfde als de officiële tool van de stichting Technasium.